Ιστορία του Rally ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Αγαπητοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι διοργανώσεις της Λέσχης μας χαρακτηρίζονται από την ιστορία της, ως μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και της περιοχής μας γενικότερα.
Το Ράλι Φίλιππος είναι ένας αγώνας γρήγορος, θεαματικός και προπάντων ένας αγώνας με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ασφαλείας για τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό η Λέσχη μας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή για την καλύτερη διοργάνωση του αγώνα, όπως συνηθίζει να κάνει σε όλες τις διοργανώσεις της.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα αυτό, καθώς και για τους κατοίκους των τριγύρω περιοχών, να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στη τήρηση των ωραρίων ασφαλείας. 18ο Ράλι Φίλιππος 21-22 Απριλίου 2012
Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας μετά από έγκριση της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ, διοργανώνει το 18ο rally ΦΙΛΙΠΠΟΣ, στις 21 - 22 Απριλίου 2012 στο νομό Ημαθίας. Ο Αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος.
-- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ --
-- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ --

47o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
17ο Ράλλυ Φίλιππος 16-17 Απριλίου 2011
Μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ η Λ.Α. Βέροιας ξεκίνησε τις εργασίες για τη διεξαγωγή του 17ου Ράλλυ Φίλιππος.
Η οργανωτική επιτροπή του 17ου ΡΑΛΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Αποφάσισε ότι: ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Νο 1

1. Στην ειδική διαδρομή 2-4 ,Κωστοχώρι 1-2, το FLYING μεταφέρεται 80 μ. προς τα πίσω με αποτέλεσμα να μειώνεται το συνολικό μήκος στα 16,οο Χλμ.

2. Στην ίδια ειδική, για λόγους ασφαλείας τοποθετούνται 2 τεχνικές επιβραδύνσεις, η πρώτη μετά την τουλίπα 11 στην χλμ. θέση 7,12 δηλαδή 350 μ. μετά τον φύλακα Νο 4 και η δεύτερη μετά την τουλίπα 12 στην χλμ. θέση 8,48 δηλαδή 500μ. μετά τον ενδιάμεσο Νο 9.
3. Η σειρά με την οποία θα περάσουν έλεγχο εξακρίβωσης τα αυτοκίνητα που θα πάρουν μέρος στον αγώνα είναι η εξής:
14:00 - 15:00 οι μη έχοντες δελτίο τεχνικής ταυτότητας
15:00 - 16:00 από το Νο 1 έως και το Νο 15
16:00 - 17:00 από το Νο 16 έως και το Νο 31
17:00 - 18:00 από το Νο 32 έως και το Νο
43


ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Νο 2

1. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ:

  • Ως Πρόεδρος Αγωνοδικών ορίζεται ο κος Μαυρουδής Γεώργιος.
  • Ως Παρατηρητής του αγώνα ορίζεται ο κος Δαφνομήλης Μιχάλης.
  • Ως Επικεφαλής Τεχνικός Έφορος ο κος Μαραντζίδης Αλέξης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ
16o Rally
Φίλιππος  24-25 Απριλίου 2010
Προετοιμάζεται η Λ.Α.Β. για το Rally Φίλιππος
Ένας σχεδόν μήνας έμεινε για την διεξαγωγή του 16ου Ράλλυ Φίλιππος που θα διοργανώσει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας.
«Η Λέσχη Βέροιας βρίσκεται σε εγρήγορση για την διεξαγωγή του Ράλλυ Φίλιππος που φέτος μετράει στο Πανελλήνιο Κύπελλο ασφάλτου καθώς επίσης και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων. Είναι ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας για το 2010, μετά την μετάθεση ημερομηνίας του 35ου ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ (τελικά θα γίνει 17-18 ΙΟΥΛΙΟΥ).

Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε η κρίση έχει επηρεάσει για τα καλά του Ελληνικούς αγώνες, έτσι φέτος αλλάζει ο σχεδιασμός του Ράλλυ Φίλιππος το οποίο θα έχει δύο (2) ειδικές αντί τρεις (3), με συνολικό μήκος 200 χλμ. και μήκος ειδικών 76 χλμ. Το Σάββατο 24 Απριλίου, 1n μέρα του Ράλλυ, τα αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τον τεχνικό έλεγχο επί της οδού Ελιάς (όχι επί της Ανοίξεως) η οποία θα κλείσει μετά τις 13:00 ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελιάς η πανηγυρική τελετή έναρξης. Την τελετή έναρξης θα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε ζωντανά από το Sportorama.gr.
Την Κυριακή στις 10:00 θα γίνει η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου. Ο τερματισμός έχει υπολογιστεί στις 15:47 το μεσημέρι ενώ οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν στην πλατεία της Ελιάς στις 17:15.»
Όσο αφορά την βοήθεια της πολιτείας τόσο ο Δήμος Βέροιας όσο και η Νομαρχία είναι κοντά μας και μας βοηθούν σε κάθε κίνηση μας. Η Νομαρχία μπορεί να είναι συνδιοργανωτής του Ράλλυ Φίλιππος. Μεγάλη βοήθεια επίσης μας προσφέρουν και οι λέσχες της Νάουσας, της Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Θεσσαλονίκης.
 

15ο ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
"Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12/04/09 με τον τερματισμό και τις απονομές το 15ο Ράλλυ Φίλιππος. Ο Αγώνας ξεκίνησε με 62 πληρώματα αλλά 41 τελικά κατάφεραν να ανέβουν τη ράμπα του τερματισμού. Με σύμμαχο τον καιρό οι αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οι εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν τα «περάσματα» στις έξι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές που ξεκίνησαν στις 9:15 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 5:30 το απόγευμα.
Η διοργάνωση για πρώτη φορά ήταν ενταγμένη στο 45ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι δραστηριότητες του 15ου Ράλλυ Φίλιππος ξεκίνησαν το Σάββατο 11/4/2009 με τον τεχνικό έλεγχο που έγινε στην οδό Ανοίξεως από τις 11:00 έως τις 15:00. Από τον έλεγχο πέρασαν 63 από τα 66 αυτοκίνητα. Δεν πέρασαν από τον έλεγχο οι Κοσμόπουλος Γεώργιος, Gaston Junior και Πετειναράκης Βαγγέλης οι οποίοι και αποκλείστηκαν από τον αγώνα.
Στις 17:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησε η ενημέρωση των αγωνιζομένων στο ξενοδοχείο Αίγες και στις 21:00 έγινε η πανηγυρική εκκίνηση από την πλατεία της Εληάς παρουσία πλήθους κόσμου, τοπικών αρχών αλλά και πάρα πολλών δημοσιογράφων απ' όλη την Ελλάδα.
Στην ράμπα εκκίνησης ανέβηκαν 63 αυτοκίνητα ανάμεσα τους 2 πληρώματα από την Βουλγαρία που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους.
Επίσης με πολλά χειροκροτήματα υποδέχτηκε ο κόσμος τα Βεροιώτικα πληρώματα Χρηστόφορου - Τηλιόπουλου, Κωνσταντινίδη Γιάννη και Βαγγέλη, Ζαγάρη - Παλαβουζίδη με το νέο τους Citroen C2.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ Hλίας Φωτιάδης, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουρσουτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας, ο Διοικητής της Π.Υ και άλλοι επίσημοι που σήκωσαν την σημαία εκκίνησης για τα αυτοκίνητα.
Το αυτοκίνητο πού ανέβηκε πρώτο στην ράμπα ήταν αυτό με πλήρωμα Νιώρα-Μοσχόπουλο οι οποίοι αναφέρθηκαν στους ανθρώπους της ΛΑ Βέροιας για την πολύ καλή διοργάνωση του αγώνα αλλά και για το πόσο ενθουσιασμένοι έμειναν από τις ομορφιές τις περιοχής.
Η μάχη των 62 οδηγών (ο βούλγαρος TODOR TODOROV με το Νο50 δεν ξεκίνησε) άρχισε την Κυριακή στις 9:15 το πρωί από το Πολυδένδρι (Ειδική Νο1). Στην συγκεκριμένη ειδική υπήρξε μια διακοπή 30' λόγο κάποιου προβλήματος υγείας που παρουσιάστηκε στον Αγγλόπουλο Μίλτο με το αυτοκίνητο Νο18 και χρειάστηκε να επέμβει άμεσα το ασθενοφόρο που υπήρχε στο σημείο για να μεταφερθεί ο οδηγός στο Νοσοκομείο Βέροιας όπου και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις χωρίς όμως να διαπιστωθεί κάτι σοβαρό.
Στη συνέχεια οι ειδικές Νο2 και Νο3 (Κωστοχώρι 1 και Αγ. Νικόλαος 1) εξελίχθηκαν ομαλά για να έρθουμε και πάλι στην ειδική του Πολυδενδρίου Νο4 η οποία ακυρώθηκε λόγο πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πάνω από το σημείο διεξαγωγής της ειδικής αναγκάζοντας τα Πυροσβεστικά Οχήματα που βρισκόταν στην περιοχή να αποχωρήσουν. Έτσι η οργάνωση του αγώνα να αποφάσισε η διαδρομή να διεξαχθεί σαν απλή.
Τα 41 αυτοκίνητα έφτασαν στις 05:30 στον τερματισμό και οι απονομές ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 20:00.
 
Νικητές έτσι στην γενική κατάταξη του 15ου Ράλλυ Φίλιππος είναι:
1ος
Παπαχριστόπουλος Χρήστος
Σταμέλος Χρήστος
με VW GOLF IV KIT CAR
και χρόνο 36:10.95
2ος
'ΚΥΡΚΟΣ Junior'
Ανδριανόπουλος Γρηγόρης
με LANCER EVO
και χρόνο 36:28.78
3ος
Καλούδης 'Ακης
Ρούφος Σπύρος
με LANCER EVO
και χρόνο 36:54.26
Η Λέσχη αυτοκινήτου Βέροιας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία το 15ο Ράλλυ Φίλιππος και εύχεται στους αγωνιζομένους καλή συνέχεια."

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΣΦΑΛΤΟΥ
14o Rally
Φίλιππος  3 - 4 Μαΐου 2008Ωράρια ::
Χάρτης ::
Πίνακας Συμμετεχόντων  
Δελτίο Πληροφοριών 1 ::
(σειρά ελέγχου εξακρίβωσης) 
Δελτίο Πληροφοριών 2 ::
(επιπλέον ανεφοδιασμός)
Δελτίο Πληροφοριών 3 ::
(προαιρετική διαφήμιση)
Δελτίο Πληροφοριών 4 ::
(τοποθετήσεις - ορισμοί)
Δελτίο Πληροφοριών 5 ::
(γενικός κανονισμός άρθρο 9, παρ. 9.2.)
Δελτίο Πληροφοριών 6 ::
(Διαδικασία Ατυχήματος - Διαδικασία Ασφάλειας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
- Τυχόν καθυστέρηση προσέλευσης στον έλεγχο εξακρίβωσης επιφέρει
ποινή προστίμου 100ευρώ, εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας, κατά την κρίση των Αγωνοδικών.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
- Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στα γραφεία της Λ.Α. Βέροιας (Φιλίππου 25, γρ. 10 στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς) καθημερινά από τις 19:30 έως και τις 23:00, μέχρι 2 Μαϊου 2008. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η γραμματεία θα στεγάζεται στον χώρο SUBARU SERVICE στη Νέα Περιφερειακή οδό.
- Ο Τελικός Τεχνικός Έλεγχος θα διεξαχθεί στο χώρο Τερματισμού και σε περίπτωση ενστάσεων στο συνεργείο SUBARU στη Νέα Περιφερειακή οδό.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
Ο επίσημος πίνακας ανακοινώσεων θα βρίσκεται κατά τον διοικητικό έλεγχο, τον έλεγχο εξακρίβωσης και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα στον χώρο εκκίνησης - τερματισμού στην πλατεία Εληάς.


13o Rally Φίλιππος 19 - 20 Μαΐου 2007

12ο Rally Φίλιππος 13 - 14 Μαΐου 2006
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μετά από έγκριση της ΕΘ.Ε.Α. το 12ο ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ που οργάνωσε η ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ το οποίο προσμετρούσε στο κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Ο αγώνας κινήθηκε σε δύο ορεινούς όγκους στο Βέρμιο και στα Πιέρια. Υπήρχαν 3 ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες και ανάμεσα τους το regrouping και το service park. Την σημαία της εκκίνησης ανεβαίνοντας τη ράμπα , είδαν συνολικά 45 πληρώματα από τα 52 που δήλωσαν συμμετοχή ενώ στην ράμπα του τερματισμού την καρό σημαία αντίκρισαν τα 27.
Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το Σάββατο 13/5 στις 21:00 από την πλατεία Ωρολογίου ενώ ο τερματισμός έγινε στον ίδιο χώρο το απόγευμα της Κυριακής 14/5 στη Βέροια. Η απονομή των κυπέλλων πραγματοποιήθηκε στον χώρο τερματισμού ομολογουμένως σε βαρύ κλίμα μετά την ανακοίνωση του σοβαρού ατυχήματος που έγινε σε αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος την ίδια ημέρα.
Η ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Βέροιας, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βέροιας, τον Δήμο Νάουσας, τον Δήμο Δοβράς, τον Δήμο Μακεδονίδος για την παροχή ασθενοφόρου, την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, την Τροχαία Βέροιας & Νάουσας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας & Νάουσας, τον Αντιδήμαρχο Νάουσας Κο Παπά και το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια για την παροχή του ασθενοφόρου, το Νοσοκομείο Βέροιας , τις Οδικές Βοήθειες EXPRESS SERVICE - ΗELLAS SERVICE - EUROSOS - INTERSALONIKA - INTERAMERICAN για την αφιλοκερδώς βοήθεια τους στον αγώνα, την εταιρεία εμφιαλώσεως 3 Ε για την προσφορά αναψυκτικών και νερών και τέλος όλους τους κριτές και ενδιαμέσους για την άψογη δουλειά που έκαναν για να είναι ο αγώνας ασφαλής για τους θεατές αλλά και τα πληρώματα.

11ο Rally Φίλιππος 14 - 15 Μαΐου 2005
Νικητές οι «Χριστόφορος» - Κώστας Τηλιόπουλος
Με κύριο χαρακτηριστικό τις πολλές εγκαταλείψεις πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/5 το 11ο Ράλλυ Φίλιππος, στην περιοχή της Βέροιας. Νικητές οι «Χριστόφορος» - Κώστας Τηλιόπουλος με το εντυπωσιακό της κλάσης Ε/11, οι οποίοι κέρδισαν με άνεση, αφού οι κύριοι αντίπαλοί τους -και φαβορί πριν την εκκίνηση του αγώνα- Γιώργος Κριαράς - Θανάσης Μάστορας εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη στο Ford Escort RS Cosworth τους.
Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Δημήτρης Διάφας - Χαράλαμπος Κυριακού, με Renault Clio Maxi, οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν δυο πολύ καλές επιδόσεις στην μεγαλύτερη ειδική διαδρομή (Πολυδένδρι) του αγώνα.
Τρίτοι, αναδείχθηκαν στο νήμα -κυριολεκτικά- οι Νίκος Γκάλφας - Γιώργος Παφίλης, με το Peugeot 106 τους να υπερισχύει πολύ δυνατότερων συνδυασμών. Βέβαια, στην επιτυχία τους αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι οι Κώστας Αργυρίου - Βαγγέλης Μανδίκος -που κατείχαν την τρίτη θέση μέχρι το τέλος- έχασαν χρόνο στην τελευταία ειδική διαδρομή.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές και η ακύρωση της τελευταίας ειδική διαδρομής (Σέλι), λόγω καθυστερημένης προσέλευσης του ασθενοφόρου.

10ο Rally Φίλιππος 17 - 18 Απριλίου 2004
Δελτία Τύπου ::
Χάρτης ::
Πίνακας Ωραρίων  Διέλευσης Οχημάτων ::
Πίνακας Συμμετεχόντων ::
Οριστική Κατάταξη ::
F3 Οριστική Κατάταξη ::
Οριστική Κατάταξη ανά Ομάδες/Κλάσεις ::
Συγκεντρωτικός Πίνακας Ειδικών Διαδρομών ::
Ευχαρηστήριο ::

9ο Rally Φίλιππος 3 - 4 Μαΐου 2003
Διαδρομή ::
Χάρτης ::
Πίνακας Συμμετεχόντων ::
Οριστική Κατάταξη ::